Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Iniciative


InPrime pobuda Radovana Grapulina

Član IO Foruma za Goriško g. Radovan Grapulin je  upravnemu odboru GZS goriške regije predstavil pobudo v PRILOGI  in  k sodelovanju povabil še nekaj ljudi,ki so pomembno prispevali k sicer majhnemu premiku v družbo znanja,a zaradi tega toliko bolj pomembnemu skupnemu spoznanju,da brez veliko bolj radikalnega zasuka socio-ekonomskega sistema ne bomo zmogli uresničevati trajnostnegas razvoja in s tem državotvorne drže.

"Še vedno sem trdno prepričan, da šele zavedanje o pasteh dosedanjega razvoja in o nevarnostih, ki ob ne ukrepanju lahko pripeljejo Goriško v nezavidljiv položaj tako v ekonomskem kakor sociološkem smislu, lahko pa z pravilnim ukrepanjem pripelje do točke ko bomo skupaj zmogli več" meni Grapulin, ko si sposodi misel Barack Obame  z -yes, we can

več >>
 
Pismo Državnemu zboru RS

Forum za Goriško je poslal pismo Predsedniku DZ RS dr. Gantarju s prošno, da ga posreduje poslancem DZ  pri obravnavi Resolucije EP o totalitarizmih. Oglejte si dokument v prilogi.

 
HC Rebernice in zamolčani Joško Štrukelj-prvi pobudnik in boter Zakona AC Maribor -Nova Gorica

 
Posredujem zapis In memoriam Jošku Štruklju, ki  ga je napisal senator iz Gorice v italijanskem Senatu in župan Gorice  v času ko je bil župan Nove Gorice Joško Štrukelj v letih 1963-67 in  je izšel v goriški reviji Iniziative Isontine. 

več >>
 
Odprto pismo poslancem državnega zbora republike Slovenije

 
Podpisniki tega pisma podpiramo vladni predlog poimenovanja treh primorskih pokrajin: Goriške, Istrsko-Kraške in Notranjske. Poslance Državnega zbora RS pozivamo, naj pri sprejemanju pokrajinske zakonodaje spoštujejo strokovne utemeljitve vladnih služb in naj ne pristajajo na demagogijo in populizem ter grožnje posameznih politikov na Primorskem.

več >>
 
Videz in resnica okrog ogrožene "primorskosti"

 
Človekova identiteta sestoji iz različnih oblik pripadnosti kot npr.: pripadnost narodu, državi, jutri tudi Evropi, veri, pa širšemu bivalnemu prostoru  (Primorski) in ožjemu (Slovenski Istri, Krasu, Vipavski ...), rojstnemu kraju, stanovskim in drugim civilno družbenim organizacijam itn. Vse te pripadnosti so v ljudeh različno razporejene in različno močne. Pripadnost Primorski je le ena izmed njih.

več >>
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 6

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?