Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 


Sosed o sosedu knjiga zgodovinarja Branka Marušiča

Vponedeljek 11.2.2013 je v kulturnem domu v Gorici zgodovinar dr.Branko Marušič predstavil knjigo "Sosed o sosedu".Na začetku so prisotni v mali dvorani Kulturnega doma najprej zaploskali, k temu jih je pozval gostitelj večera, Igor Komel. Vzrok je bil avtorjev jubilejni rojstni dan, saj je pred kratkim slavil svojo 75-letnico. Komel je nato uvedel večer v imenu svoje ustanove, SKGZ in ZTT in podčrtal podatek, da je gost bil prvi predavatelj v Kulturnem domu leta 1982, neposredno po njegovem odprtju.

Na sliki z leve: Igor Komel,Branko Marušič, Jože Šušmelj in Ace Mermolja.

 

Šestdesetim udeležencem - velika večina jih je prišla iz Nove Gorice in Solkana - je spregovoril Ace Mermolja v imenu založniške hiše. Posredoval je vtis in oceno o vsebini zadnje zgodovinarjeve publikacije: po eni strani se je med branjem gradiva zavedel - kljub vpetosti v dogajanja -, kako malo pozna vse mogoče stike in izmenjave med pisci, raziskovalci in zgodovinarji, ki so objavljali v zadnjih stopetdesetih letih, po drugi pa, da je bilo stikov in povezav ogromno in zato le kolektivna nevednost navaja na prepričanje, da je bilo vsega premalo in bi moral napor naše narodne skupnosti biti večji. več >>

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 3 od 32

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?