Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Marjan Bevk ne predstavlja TIGR, je njegova negacija

TIGR je bil ustanovljen kot društvo za negovanje plemenitih tradicij antifašističnega odpora med obema svetovnima vojnama. Ustanovni predsednik je bil Karel Kocjančič, sledil je ugledni javni delavec Svito Vižintin,ki je skupaj s članom UO Eustahijem Pregljem dal pobudo za spomenik na Cerju. Zahtevno nalogo je nadalejval dolgoletni predsednik in tragično umrli Franjo Batagelj, ki je društvo povzdignil v spoštovanja vredno avtoriteto in organiziral gradnjo veličastnega pomnika braniteljem slovenske zemlje.

  
 

Zadnji predsednik Marjan Bevk pa žal ne sledi sporočilu svetlih  tradicij TIGR, ampak je organizacijo uporabil za dnevnopolitično netenje sporov in razdorov med primorskimi rodoljubi in vdinjanju strankarskim vrhuškam.  Ni čudno, da je nastopila resna kriza v delovanju društva, ki mogoče sploh ne deluje več niti zakonito. PN danes 6-2-10 objavljajo PISMO Venceslave Batagelj, žene nekdanjega predsednika, ki si na Goriškem prizadeva za povrnitev društva TIGR na plemenita ustanovna izhodišča.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?