Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
CI za Primorsko, kaj sploh želi?

PN so 30-1-10 objavile PRISPEVEK Civilne iniciative za Primorsko z naslovom Zakaj regionalizacija Slovenije. Čeprav se je mogoče z večino ugotovitev  in predlogov strinjati, ko ugotavljajo, da je nujno potreben policentričen razvoj in temeljita decentralizacija upravnih funkcij države, pa je nenavaden predlog za eno samo primorsko pokrajino s sedežem v Vipavi. Taka velika pokrajina naj bi bila neke vrste samoupravna enota, ker bi o vsem odločale občine in subregije. Čemu je torej potrebna dežela Primorska, ki je samo figurativna ali virtualna enota?
 


Če avtorji ne želijo na glas povedati, da jim Goriška Primorska pokrajina ne zagotavlja  razvoja v zgornjem Vipavskem ali v zgornjem Posočju, bi bilo bolj modro, da jasno zagovarjajo več razvojnih pokrajin oz. subregij n.pr. 25-30. Narobe pa je, da predlagajo veliko deželo Primorsko brez vsakih pooblastil in potem še en nižji nivo subregij, ki bi v resnici odločal o pomembnh zadevah. Seveda bi se hitro pokazalo, da je taka dežela odveč, zato je tudi nima smisli načrtovati.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?