Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Dan Spomina je Dan Pozabe

Italija je leta 2004 razglasila 10. februar kot dan spominjanja na krivice, ki so jih Italijani doživeli proti koncu vojne oz takoj po osvoboditvi Trsta in Gorice 1. maja 1945. Novi glas edini slovenski tednik iz Gorice prinaša 18-2-2010 UVODNIK, ki lepo pojasnjuje kako italijanska država želi spremeniti zgodovino tako, da bi žrtve postali rablji. Razglasila je DAN Spomina , ki je v resnici DAN Pozabe, saj si Italija prizadeva, da bi se nihče več ne spominjal kako hudo trpljenje in krivice so doživeli Slovenci in Hrvati  pod italijanskim fašizmom. Janez Vuk razmišlja.

Prav v  Italiji se je porodila ideja najbrutaljnejšega genocida, ki človeku jemlje največje dostojanstvo, to je pravico do lastnega imena in materinega jezika, kar niso tirani v zgodovini jemali niti sužnjem. Italijanski Musolini je bil Hitlerju za učitelja. Učitelj je pač bil tako dober, da ga je učenec prekosil.  Italija bi rada na vse to pozabila. Ljubljana pa bi morala nenehno opozarjati na grožnjo, ki jo ta POZABA lahko jutri porodi.  

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?