Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Zmedene razvojne ideje Nika Kavčiča

Sobotna priloga Dela 27-2-2010 prinša zanimiv INTERVJU z Nikom Kavčičem, ki je bil v socialističnih časih pomembna osebnost liberalne gospodarske elite na čelu s  Stanetom Kavčičem, ki jo je žal odstranila Titova trda partijska linija. A napredne ideje izpred 40ih let so sedaj zelo velika cokla. Liberalec Niko Kavčič se poseblja s strateško osjo Koper-Ljubljana -Maribor, ki ji v Forumu za Goriško pripisujemo veliko strateško zablodo, saj sodi v preteklost, ko so bile železnice nosilke razvoja.

Poveličuje morje, ko pa je znano, da so vse mediteranske države pred gospodarskim zlomom in najbolj razvite prav tiste evropske države, ki nimajo nobenega morja ( Luksemburg, Švica, Avstrija, včasih Češka..). Morje se v Sloveniji poveličuje prav tako kot smo nekoč v Jugoslaviji poveličevali, da smo bogata surovinska država kar naj nam bi  samo po sebi  zagotavljalo napredek. Kdaj bo končno tudi v Sloveniji napočilo 21. stoletje in  spoznanje, da edino doseganje visoke dodane vrednosti na svetovnem trgu za produkte in storitve osnovane na  vrhunskem znanju zagotavlja preživetje Slovenije kot male države.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?