Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Forum za Goriško in slovenska politika

Nekateri člani Foruma za Goriško pa tudi nekateri nečlani menijo, da naj bi se na našem portalu pojavljala samo tematika Goriške in nič o slovenski politiki, ki kroji usodo tudi naši regiji.

Forum za Goriško si je ob zadnjih volitvah močno prizadeval, da bi volilna enota Nova Gorica dobila vsaj enega poslanca, ki bi zagovarjal interese goriške regije. Potem, ko nismo imeli nobenega, smo jeseni 2008 dobili kar dva poslanca v DZ RS, Boruta Pahorja, ki je dobil več kot 50% podporo volivcev in Mirka Brulca, oba člana SD. Upravičeno smo torej pričakovali, da bosta oba zastopala zahteve volilne baze, ki jih je poslala v DZ. In kaj smo dobili? Predsednika vlade in našega poslanca Pahorja, ki je predlagal Vladi RS tak zakon, da bi goriška regija (Severna Primorska ali Goriška Primorska) izginila oz. bila vključena v  pokrajino s sedežem v Kopru. 

 

Predsednik vlade podpira vse kar je na Obali in ničesar, kar je v okraju, ki ga je izstrelil na mesto predsednika vlade.In kako naj se mi na Goriškem borimo za razvoj Goriške, če od nas izbrani poslanci ne spoštujejo obljub in interesov volivcev? Odgovor je lahko samo z več politike, vendar tudi s spominom in razumom in ne srcem na prihodnje volitve. Podprimo samo tiste, ki so iskreni in držijo svoje obljube. Mi smo sami krivi, če nas politiki imajo za tepčke. Spomnimo se nemškega socialdemokrata Williy Brandta, ki je dejal, da mora biti ljubezen do domovine daleč pred ljubeznijo do stranke. Dejal je: "najprej RESNICA, nato interes DOMOVINE (beri Slovenije in Goriške) in šele nato interes moje politične stranke". 

Ima vsaj kdo od politikov slabo vest? Vse je odvisno od naše modrosti in vesti.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?