Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Slovensko-Azerbajdžanski junak Mihajlo

Goriški rojak, ugleden novinar in komentator Ervin M. Hladnik v sobotni prilogi Dnevnika objavlja reportažo o partizanskem junaku Mihajlu. Posebne zasluge za obuditev spomina nanj ima društvo Slovensko-Azerbajdžanskega prijateljstva in njen neutrudni predsednik Ivan Bašin.
Razstavo je pripravil Goriški muzej skupaj z azerbajdžanskim muzejem iz Bakuja. Spomladi sta bila na obisku v Bakuju direktor muzeja Andrej Malnič in župan Matej Arčon: junija pa nas je obiskal predsednik Azerbajdžana in močna gospodarska delegacija, ki je  navezala tudi stike z goriškimi gospodarstveniki. Upajmo, da bodo vsi našteti še bolj okrepili vezi, ki jih je stkalo partizansko junaštva Mihajla že davnega leta 1944. Ervin M. Hladnik pripravlja knjigo o junaku Mihajlu in tudi nov film o razburljivih dogodkih leta 1944 bo kmalu posnet v režiji Azerbajdžancev.
 

 

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?