Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
VOLITVE 2011: Niti mrtvi nimajo miru

Komemoracije za naše predrage, ki se jih spominjamo vsako leto za Dan mrtvih, tudi letos niso minille brez izpadov. Svetnica MONG, predsednica občinskega odbora SDS v Novi Gorici, ter kandidatka SDS za poslanko DZ RS na bližnjih volitvah, si je privoščila nespodoben govor v spominskem parku na Trnovem, ki je posvečen vsem žrtvam za  osvoboditev Slovenije in socialno revolucijo- pravičnejšo družbo, v letih 1941-45. Nekulturen nastop je prizadel mnoge prisotne zato je zgodovinar dr. Branko Marušič napisal protesno pismo, ki so ga objavile Primorske novice 7-11-2011. O tem poroča tudi Dnevnik.

 

Živo v spominu pa nam ostaja oskrunjenje obeležja leta 2005, ki nas vedno znova opominja, da fašizem še živi; Svet Evrope bi moral svojo resolucijo o treh totalitarizmih popraviti tako, da bi obsodil  veliko bolj prav tisti totalitarizem , ki še vedno grozi  človeštvu-to je FAŠIZEM. Forum za Goriško je v zvezi s tem poslal protestno pismo DZ RS, saj je vseh sedem slovenskih poslancev pristalo na tako enostransko resolucijo, ki je v škodo slovenskemu narodu in državi. Če je kdo ogrožal obstoj slovenskega naroda, in to Primorci, najbolje poznamo, je ravno FAŠIZEM. In nič drugače ni danes, ko mnoigim malim narodom grozi negocid s strani velikih, Svet Evrope pa molči.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?