Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Javno pismo dr. Branka Marušiča

 
Objavljamo javno pismo dr. Branka Marušiča ( objavljeno v PN 28.9. 2007) kot odgovor na poročanje medijev o nagovoru g. Marjana Bevka, predsednika organizacije TIGR v okviru Skalarjevih dnevov na Bovškem ( Delo 24. 9.2007, str.3_- "Posočje pozablja Goriško pokrajino?" )

več >>
 
Pripombe na predlog Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od iger na srečo ( ZDIS)

 
Bistvo predlagane spremembe ZDIS s strani MF je znižanje efektivnega obdavčenja posebnih iger na srečo samo za koncesionarja C z modelom močno degresivne lestvice glede na igralniški prihodek. Uporaba tega zelo učinkovitega modela je v dejanskih okoliščinah v Sloveniji zgrešena. Ta model davčno nagrajuje »totalno vojno« za lokalne igralniške goste z znanim zmagovalcem, to je koncesionarjem C; vsi ostali so na koncu vojne poraženci, vključno s proračunom RS. Zato se ne gre čuditi, da ni sprejemljiv za nikogar, še posebej ne za HIT.

več >>
 
Sporočilo sklepov FZG medijem

 
Forum za Goriško je v zadnjem času na več sejah obravnaval problematiko igralništva in sprejel sklepe, ki se nanašajo na razvoj igralništva na Goriškem.

več >>
 
Družboslovni večeri FUDŠ v Novi Gorici

 
Družboslovni večeri FUDŠ v Novi Gorici postajajo tradicionalni in tokrat vas vabim na razpravo o pokrajinah, ki bo v zelo odgovorni zasedbi. Priložnost bomo imeli, da se pogovorimo z ministri.

več >>
 
Odprto pismo duhovnikov novogoriškega pastoralnega območja italijanskemu predsedniku Napolitanu

 
Duhovniki, ki opravljamo svoje poslanstvo v goriškem delu koprske škofije, se oglašamo ob Vašemu letošnjemu nagovoru na Dan spomina. K temu se čutimo poklicane iz duha tisočletne oglejske duhovne in pastoralne izkušnje, ki je snovala in izoblikovala večnarodno duhovno in kulturno podobo tukaj živečih ljudi, ki so sodelovali in tekmovali v medsebojnem spoštovanju identitete, jezika in samobitnosti.

več >>
 
Protestna izjava Foruma za Goriško

 
Forum za Goriško obžaluje in obsoja, da nekateri politiki v sosednji Italiji, ko se spominjajo tragičnih dogodkov ob koncu druge svetovne vojne, uporabljajo žaljive in ponižujoče izraze do sosedov in pozabljajo na trpljenje, ki ga je v preteklosti povzročala italijanska soldateska.

več >>
 
Predloga scenarija za postavitev spominske razstave na Cerju

 
Razstava na Razstava na Cerju je posvečena Primorski in slovenskemu narodu, ki je od sredine 19. stoletja naprej bil težak boj za svoj narodni in kulturni obstoj in za lastno suvereno državo; posvečena je boju slovenskega naroda proti tujim gospodarjem in osvajalcem.

več >>
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 4

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?