Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Gospodarski samomor Goriške-Se še spominjate Harrah'sa

Konec julija so Primorske novice objavile pismo Črtomirja Špacapana, ki si zastavlja vprašanje, kako Goriška, tudi po volji, svojih prebivalcev drvi v gospodarski samomor in izpostavlja nekaj novejših primerov."

Izgon tujega investitorja,ki je želel obnoviti proizvodnjo v MIP u in zaposliti petdeset delavcev, me prazaprav ni v ničemer presenetil, lahko pa rečem,da me je kot občana zelo prizadel. Presenetil me ni zato,ker je bilo podobnih zavrnitev v zadnjem obdobju veliko in v kolikor se v Sloveniji ne bo kaj korenito spremenilo in nam bo vladala ulica in ozki osebni interesi bo takih žalostnih zgodb še veliko. več >>

 
Odprto pismo protesta predsedniku Janši

Forum za Goriško je na predsednika Vlade RS naslovil odprto pismo v katerem protestira zaradi ukinitve enote Uprave za javna plačila v Novi Gorici in njen prenos v Postojno.To je v nasprotju z vladnimi ukrepi o zniževanju stroškov državne uprave in nadaljnji korak k centralizaciji Slovenije. več >>

 
Goriška, kdo bo tebe ljubil?

Pošiljam moj odziv na odprto pismo, ki ga je prvakoma dveh vladnih strank dne 21. aprila v Sobotni prilogi Dela napisal prof. dr .Matjaž Zwitter. Ko sem pisal moj odziv na to pismo, sem imel pred očmi slutnje, da smo na »podeželju«, kamor štejem tudi Goriško, sedaj veliko bolj podrejeni državnemu centru, kot so bili ti kraji pod rajnko Avstrijo in pod fašizmom na začetku italijanske okupacije. Za nas to, kar imamo sedaj, ni demokracija. Če bi bila, bi vsak z zadovoljstvom počel to, kar ga veseli in bi koristilo najprej sodržavljanom iz neposrednega okolja in šele nato oz. skozi to centru, ki bi moral biti tak, da bi nam pustil svobodo, ki gre vsakemu državljanu v njegovem bivalnem in delovnem okolju.

Danilo Magajne, član Foruma za Goriško

Pismo Danila Magajna je bilo objavljeno v Sobotni prilogi Dela 28-4-2012 (klikni več)

  več >>

 
EU univerza v Gorici

Drugega aprila se je sestala skupščina EZTS  na drugi seji in sprejela pomembne sklepe, ki bodo nedvomno odločilno preoblikovale razvojno prihodnost Goriško, če bomo skupaj vztajni in vedno z dolgoročno  vizijo goriškega čezmejnega prostora. O tem poroča tudi Primorski dnevnik; žal pa so mediji v Sloveniji veliko manj pozorni do prizadevanj EZTS.

 
Primorska banka

Forum za Goriško je pred časom z jasno in dolgoročno vizijo podprli namero Zadružne kraške banke, da svoje poslovanje močneje razširi na celotno Primorsko in tako poveča čezmejno integrativnost tudi na bančnem področju. Zavrnili smo škodljivo provincialnost ajdovskega župana in Iniciative za Primorsko, pod naslovom Podpora Slovencem v Italiji, ki naj končno razumejo Primorsko kot celovit kulturni in gospodarski prostor ne glede na državno mejo. Primorski dnevnik prinaša 4-4-2012 zanimiv intervju z predsednikom ZKB g. Sergijem Stancich-em.

 
Ustanovimo Slovensko italijansko gospodarsko zbornico

Jože Šušmelj je  ponovno predlagal ustanovitel, da se Goričani odločno zavzamemo za ustanovitel slovensko italijanske gospodarske zbornice. Takole piše:

"Prisotnim podjetnikom z obeh strani meje želim posredovati v razmislek pomemben gospodarski izziv. Pozivam jih namreč naj združijo moči in skupaj ustanovijo slovensko-italijansko gospodarsko zbornico, ki bi nudila pomoč podjetnikom pri navezovanju poslovnih stikov in razvijanju novih oblik sodelovanja."

Tako je 30. marca 2009 na gospodarskem srečanju v Novi Gorici, ki se ga je udeležilo preko sto gospodarstvenikov iz goriške pokrajine in Goriške, poudaril predsednik upravnega sveta družbe KB1909 Boris Peric, ki je vodil razpravo. več >>

 
Tomaž Vuga: Raje dve mesti ena Gorica

Tomaž Vuga je podal zanimiva razmišljanja o povezovanju našega čezmejnega prostora, ki so pozornosti vreden izziv za novo nastalo strukturo EZTS. Primoski dnevnik jih prinaša javnosti 29-2-2012

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 5 od 42

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?