Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Ustanovimo Slovensko italijansko gospodarsko zbornico

Jože Šušmelj je  ponovno predlagal ustanovitel, da se Goričani odločno zavzamemo za ustanovitel slovensko italijanske gospodarske zbornice. Takole piše:

"Prisotnim podjetnikom z obeh strani meje želim posredovati v razmislek pomemben gospodarski izziv. Pozivam jih namreč naj združijo moči in skupaj ustanovijo slovensko-italijansko gospodarsko zbornico, ki bi nudila pomoč podjetnikom pri navezovanju poslovnih stikov in razvijanju novih oblik sodelovanja."

Tako je 30. marca 2009 na gospodarskem srečanju v Novi Gorici, ki se ga je udeležilo preko sto gospodarstvenikov iz goriške pokrajine in Goriške, poudaril predsednik upravnega sveta družbe KB1909 Boris Peric, ki je vodil razpravo.

Žal ideja o ustanovitvi skupne zbornice ni naletela na pričakovani odmev in je utonila v pozabo. Potrebno bi jo bilo ponovno oživeti. Namen slovensko – italijanske zbornice bi bil povečanje poslovnega sodelovanja med slovenskimi in italijanskimi podjetji in pomoč pri nudenju informacij o poslovnih ter investicijskih možnosti v Sloveniji oz. Italiji. Menim, da bi bilo v prvi fazi potrebno imenovati ožji iniciativni odbor v katerem bi bili predstavniki Trgovinske zbornice iz Gorice, Družbe KB, Gospodarske in obrtne zbornice iz Nove Gorice, ki bi pripravil potrebne dokumente za registracijo zbornice. Lahko pa bi Forum za Goriško imenoval iniciativni odbor izven teh struktur. Proučiti bi bilo potrebno ali lahko zbornico ustanovi EZTS? Opredeliti bi bilo potrebno cilje in vsebino delovanja zbornice. Vzporedno bi bilo potrebno pripraviti seznam gospodarskih subjektov, ki sodelujejo z Italijo, oz. v Italiji s Slovenijo. Te bi kasneje povabili za vpis v članstvo in na ustanovno skupščino.
Sedež zbornice bi bil v Novi Gorici.

Nova Gorica, 5. Marca 2012

Primorski dnevnik poroča

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?