domkobarid.jpgTo možnost so s sprejetjem rebalansa proračuna med drugim omogočili svetniki Občinskega sveta Občine Kobarid. Občini Kobarid se je pokazala priložnost gradnje Doma za ostarele osebe v Kobaridu, njem pa  bo predvidoma 40 postelj.

Krnproslava.jpgLetos bo organizacijski odbor spominskega pohoda in proslave pri Krnskem jezeru v počastitev vseh padlih in umrlih vojakov ter konca I. svetovne vojne organiziral  že  12. tradicionalni pohod in prireditev pod vsakoletnim sloganom »Krn – pohod spomina 1918 – 2009“.

muzejkobarid.jpgSlovesnost ob dnevu Kobariškega muzeja so počastili številni visoki gosti. Tradicionalna prireditev Kobariškega muzeja se  je letos odvijala natanko na dan obletnice poslednje, 12. Soške bitke, imenovane tudi »kobariška bitka«.  Številni pomembni gosti, sodelavci, častni člani in prijatelji Kobariškega muzeja so se tokrat udeležili že 20 slovesnosti ob obletnici ustanovitve te, za slovenski, evropski in tudi svetovni prostor izjemne institucije z edinstvenim sporočilom miru.