Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
10 let od vstopa Slovenije v EU

Skupaj-v-EvropiS prvim majem  2004 je Slovenija ponosno vstopila v EU. Komisar EU Romano Prodi je na predvečer praznika dela, prav v Novi Gorici,  slovesno pozdravil vseh deset novih članic v združeni Evropi.

Forum za Goriško, skupaj z drugimi slovenskimi in italijanskimi organizacijami iz Gorice natanko na 10. obletnico, to je 30.4.2014 ob 20:30,  na Trgu Evropa organizira obeležitev enkratnega dogodka v slovenski zgodovini.

Vabilo na prireditev.

 

Vstop v EU je  bil poln obetov. Pogled nazaj kaže, da je večina novih članic zelo uspešno napredovalo v EU, le Slovenija in  Ciper sta slaba primera. Zaradi nesposobnih politikov je Slovenija zašla v hudo  ekonomsko krizo. Prav ti politiki sedaj širijo evroskepticizem, krivijo EU za napake, ki so jih sami zagrešili  in to zavajajočo  zgodbo prodajajo medijem.

Spodobilo bi se, da bi slovenska država praznično obeležila 10 let v Evropi, ki nam je ponudila neslutene možnosti za razvoj. Če je Slovenija slabo izkoristila priložnosti velikega in svobodnega tržišča si je sam kriva te nesreče. EU nam je prinesla veliko pomembnih svoboščin, ki smo jih z obema rokama zagrabili; a svoboščine prinašajo tudi kompetitivnost in odgovornost za lasten razvoj. Gospodarsvo, če je želelo preživeti, se je moralo spopasti z svetovno konkurenčnostjo, javni  sektor in državni aparat pa se je obnašal sila neodgovorno in potratno ter nerazumno zadolžil državo, ne za razvoj države, pač pa za lastne ozkosrčne koristi.

Na prireditvi ob 10. obletnici moramo reči veliki NE neodgovornim evroskeptikom. Slovenski narod je takim skeptikom in defetistom leta 1941 pokazal hrbet in z veliki žrtvami ohranil narodni ponos; podobno je bilo leta 1991. Zagotov bo tudi tokrat enako.  

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?