Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Forum za Goriško na ICM 2018

Letos se je odvijal že 53. Kongres  ICM (incontri Culturali Mitteleuropei/ Srednjeevroposka mednarodna srečanja  v Gorici 22 in 23. novembra 2018. Forum za Goriško  je aktiven soudeleženec v vodstvu  društva ICM pri soustvarjanju  in širjenju idej čezmejnega sodelovanja v goriškem prostoru. Enako velja tudi za EZTS- Združenje za čezmejno teritorialno sodelovanje , ki so ga ustanovile občine Gorica, Nova Gorica in Šempeter- Vrtojba. Dopoldne v petek 23. novembra je bila organizirana okrogla miza na temo " Kanditatura  Nove Gorice-Gorice za evropsko mesto kulture 2025". Sodeloval je župan Gorice Ziberna, EZTS pa je zastopala direktorca Sandra Sodini ter drugi pomembni predstavniki iz Gorice (ISIG, Fondazione Carigo, Camera di commercio..). 
Mag. Boris Nemec je imel odmeven nastop na okrogli mizi na temo  GORIŠKA KULTURNA DEDIŠČINA IN SINERGIJSKE STRATEGIJE. Predsednik združenja Campo Marzio iz Trsta pa je slikovito predstavil predloge za  večjo mednarodno uveljavitev turistične povezave od Trsta do Jesenic- turistični vlak Bohinjske proge.

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
hit
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?