Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Slovo od Andreja Malniča, direktorja Goriškega muzeja

andrejv soboto 10.avgusta 2013 smo se na na šempetrskem pokopališču poslovili od Andreja Malniča, direktorja Goriškega muzeja in podpredsednika Foruma za Goriško ter enega najbolj prepoznavnih Goričanov doma in v Italiji od Trbiža do Trsta. Andreja so imeli radi vsi, številni so se od njega poslovili na žalni seji Mestne občine Nova Gorica 9. avgusta 2013, drugi v cerkvi Sv. Petra v Šempetru ter na šempetrskem pokopališču. O Andreju so poročali številni mediji. Prodoren in nezamenljiv in Človek, ki je povezoval piše Primorski dnevnik;spletni portal Novi glas je zapisal V večnost je odšel Andrej Malnič. Na žalni seji so o Andrejevem delu  spregovorili župan Nove Gorice Matej Arčon, njegov veliki prijatelj Jurij Paljk, v imenu Goriškega muzeja Inga Brezigar, predsednik Slovensko-azerbadžanskega prijateljstva Ivan Bašin, urednik revije Soča-Isonzo Dario Stasi skupaj z borcem za slovenske pravice v italiliji Aldom Ruplom. Ob odprtem grobu sta spregovrila Jurij Paljk in Inga Brezigar. Ervin Hladnik Milharčič urednik Dnevnikovega Objektiva je z zapisom  Ob  meji Andreja izpostavil kot človeka izjemnih vrlin, prodornih idej in vizij, ki jih je znal tudi uresničevati z neverjetno njemu lastno združevalnostjo. Zadja številka revije Razpotija posveča Andreju v spomin nekrolog Branka Marušiča. Novi Glas se je 29.8.2013 spomnil Andreja na naslovni strani in mu posvetil celotno zadnjo stran z odličnim portretom Borisa Blaška iz Goriškega muzeja.Skoz in skoz Goričan je naslov intervjuja z Andrejem  6.10.2011 v Novem glasu.

Na Andrejev grob so položili venec predstavniki ZB Nova Gorica in Rožna dolina, Soške fronte, Ruske federacije, sodelavci Goriškega muzeja in družinski prijatelji; sožalje pa so poslali predstavniki veleposlaništva Egipta v Ljubljani ter veleposlaništvo Azerbajdžana na Nizozemskem in konzulata v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?