Forum za Goriško | p.p. 321 | 5000 Nova Gorica

info@forumzagorisko.si

prijava za člane | postani član foruma

 
 
   
 
 
Priznanje: partizani so bili po večini kristjani

131031Sv-GoraVladimir Krpan, predsednik ZB Nova Gorica in pater Bogdan Knavs sta prejela nagrado Primorca leta 2013. Zaslužna sta za pobudo in izpeljavo maše, v cerkvi na Sveti Gori 31.10.2013,  za vse umrle med drugo svetovno vojno, pri tem pa so bili posebej omenjeni partizani in taboriščniki. Maše so se udeležili verni in neverni in visoki predstavniki ZZB s predsednikom Stanovnikom v prvi vrsti. Dogodek, ki je v normalnih družbah povsem vsakdanji,   je močno odmeval v slovenskih medijih, kar priča o  o nenormalnosti  razklane slovenske družbe.Tudi po 70-ih letih od osvobodilne borbe in boja za bolj pravično socialno družbo, se ne moremo pomiriti ter obžalovati vsak svoje zmote in napake. Zgleda, da smo državljani Slovenije še vedno  žrtve cenenega populističnega strankarskega hujskanja z leve in desne.

Vsekakor pa si Krpan in  Knavs zaslužita naše  globoko spoštovanje za plemenito pobudo, kar v tej neprijazni družbi pomeni tudi pogumno tveganje, vredno primorskih partizanov, med katerimi so bili tudi duhovniki.         

      

Več preberite na povezavi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum za Goriško

Društvo Forum za Goriško združuje člane in simpatizerje, ki si prizadevajo za vsestranski preporod in razvoj goriške regije, čezmejno povezovanje vseh Slovencev ter razvoj somestja Gorice-Nove Gorice za osrednje gospodarsko, kulturno, socialno in izobraževalno središče Primorske.

Vabimo vas, da postanete ČLAN Foruma za Goriško !

 
Sledi nam na

  
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Naroči se na e-novice

ime in priimek*
e-pošta*
 
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica
 

 

 
   
 
 
Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?