Kazalo prispevkov

 
Odsek hitre ceste prek Rebernic (Razdrto - Vipava) je uradno odprt, promet po njem je stekel sinoči od 21. ure dalje. Odsek bo skrajšal pot, zmanjšal slabo voljo, prispeval k manjši obremenitvi lokalnih cest, predvsem pa povečal varnost, je na včerajšnji otvoritvi dejal slavnostni govorec, predsednik vlade Borut Pahor. Dodal je, da dokončanje odseka pomeni navezavo Vipavske doline na slovensko avtocestno omrežje, ki ga Slovenija pospešeno in uspešno končuje.

"Tisti, ki smo se leta in desetletja zamudno vozili po stari cesti v času pospešene izgradnje avtocestnega križa, smo se ob odlašanju in zamudah pri izgradnji tega odseka počutili nekako prikrajšane," je dejal premier in dodal, da je v zadnjih dneh pozorno spremljal zaplete ob izdaji dovoljenj za otvoritev odseka. "Naj smo še tako čakali na odprtje odseka, tega ne bi storili na račun varnosti in drugih pogojev, ki so jih morali sprejeti inšpektorji," pravi Pahor.

Predsednik uprave Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) Tomislav Nemec je poudaril, da je končan projekt glede na vse težave in zaplete "dokaz, da je zmeraj možno uravnotežiti številne interese, vidike in pričakovanja različnih deležnikov". Gradnja odseka je bila v tehničnem - zaradi geološkomehanskih in hidroloških razmer - ter tudi poslovnem smislu izredno zahtevna, je dejal.