Donacija Elektro Primorske je namenjena tistim, ki zaradi finančne stiske ne zmorejo plačila položnic za električno energijo in so za pomoč prosili Rdeči križ, sporočajo iz Elektro Primorske.

Deset prosilcev, ki jim bodo v družbi plačali položnico za elektriko, bodo vsak mesec izbrali v območnem združenju Rdečega križa Nova Gorica izmed prosilcev iz območnih združenj Rdečega križa v Novi Gorici, Ajdovščini, Tolminu, Idriji, Kopru, Piranu, Izoli, Sežani, Ilirski Bistrici in Postojni.

Predsednik uprave družbe Elektro Primorska Julijan Fortunat je ob podpisu pogodbe poudaril, da so se v družbi z veseljem odzvali na prošnjo Rdečega križa. "Po predvidevanjih bo donacija potekala eno leto, tako da bomo pomagali 120 primorskim družinam, ki so se zaradi kriznih razmer znašle v hudi stiski," je še dejal Fortunat.

Predsednik območnega združenja Rdečega križa Nova Gorica Dušan Ambrožič pa je ob tem poudaril, da se na Rdečem križu v zadnjih mesecih smo zaradi neugodne gospodarske situacije soočajo z velikimi obremenitvami.

"Potrebam po hrani, obleki in obutvi, so se pridružile še številne prošnje za plačilo položnic. Največkrat gre za položnice za elektriko, plin in ostale osnovne dobrine," je pojasnil Ambrožič, in dodal, da je donacija Elektro Primorske več kot dobrodošla.

Vir: STA, Dorian Markežič