"Mislim, da nam je v teh desetih letih uspelo, kar smo si začrtali ob ustanovitvi naše agencije," je povedal direktor Regijske razvojne agencije Črtomir Špacapan. Ob ustanovitvi regijske razvojne agencije za Severno Primorsko so želeli pomagati predvsem lokalnim skupnostim, podjetnikom in občanom pridobiti čim več nepovratnih sredstev tako z državne kot tudi evropske ravni.

"Ob deseti obletnici je torej čas, da ob pregledu pomembnejših projektov ugotovimo, ali je bilo naše delo dobro in kakšna bo vloga agencije v prihodnje. Zagotovo drugačna, saj je med tem časom Slovenija vstopila v Evropsko unijo, tako da je postala naša osnovna naloga ta, da pomagamo pri pripravi projektov, s katerimi bi v našo regijo lahko pridobili še več razvojnih, nepovratnih sredstev," je še povedal Špacapan.

Jubilejne prireditve RRA za Severno Primorsko so se med drugimi udeležili tudi minister za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrik Gjerkeš, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Rado Genorio in poslanec državnega zbora Anton Anderlič.

Ob robu slovesnosti je Genorio prisotnim zaupal, da ima Slovenija na voljo še milijardo evrov, ki jih mora porabiti za različne razvojne projekte. "Kdor bo uspešnejši, jih bo dobil več. Zato nas čaka težka naloga, da bomo poskušali kar največjo možno vsoto tega denarja pridobiti tudi v našo regijo," je zaključil Črtomir Špacapan.

Vir: STA, Vojko Rotar