Kot so sporočili iz družbe, jim ta projekt omogoča vstop v najbolj kompleksne in napredne volanske sisteme, ki jih odlikuje izredna vodljivost ob skrajnih obremenitvah.
Razvojne rešitve za aktivne volanske sisteme so inženirji v spodnjeidrijskem Hidria Inštitutu za materiale in tehnologije pričeli uspešno graditi pred dobrim letom dni na sistemih aktuatorja za aktivni električno podprt volanski sistem za športno verzijo M vozil BMW, serije 5.

Novi volanski sistem za Porsche, ki ga je soustvarjala ekipa Hidriinih strokovnjakov, naj bi v kombinaciji s t.i. sistemom Porsche Traction Management, ki omogoča variabilni prenos moči na obe pogonski gredi, skrbel za največjo stopnjo vodljivosti, varnosti in ekonomičnosti vozila, hkrati pa voznikom zagotavljal vozne užitke tudi v najbolj ekstremnih pogojih.

Hidria se zadnja leta uspešno uvršča med vodilne evropske proizvajalce komponent za volanske sisteme iz aluminijevih zlitin. Hidriine komponente za volanske sisteme so že vgrajene v avtomobile znamk Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Peugeot, Renault in Volkswagen, dodajajo v družbi s sedežem v Ljubljani.

Vir: STA, Vojko Rotar