Zato ker strokovnjaki in organizacije že vrsto let podajajo pobude za  dopolnitev Zakona o igrah na srečo (ZIS) tako, da bi se iz koncesijskega denarja, ki ga plačujejo igralniška podjetja v državno blagajno, namenilo skomen odstotek le-tega ministrstvu za zdravstvo namensko za ambulante zdravljenja odvisnikov od iger na srečo, pa tu ministrstvu za šolstvo za preventivne kampanije osveščanja mladine pred različnimi oblikami zasvojenosti od iger na srečo ( internet...). Čeprav je predlog Zakona o igrah na srečo šel že zkozi drugo branje v DZ RS in bo kmalu sprejet in uveljavljen minister Križanič PA NIČ.
Predsednik Pahor bi lahko že doslej od ministra Križaniča zahteval samo en stavek dopolnila v zakonu; ali sedaj, minuto pred dvanajsto, od poslancev koalicije zahteval, da sprejmejo ustrezen amandma, a mu verjetno še na misel ne pride.
Zakon o igrah na srečo določa, da se koncesijski denar, ki ga plačujejo igralnice nameni 2,2 % za šport, 2,2% za humanitarne namene, preostanek 95,6 % pa gre pol v  državni proračun in pol občinam na Primorskem. Pahorjeva Vlada, ki se hvali kot socialdemokratska in poudarja, da se sedanji Zakon o igrah na srečo popravlja izključno zaradi zaščite potrošnikov, brije norce iz vseh nas, saj ni  pripravljena nameniti 1% koncesijskega denarja igralnic za potrebe zdravljenja odvisnikov od iger na srečo in ozaveščanja ljudi pred to nevarnostjo. Obratno, vse slovenske vlade doslej sledijo edinemu cilju, kako nagrabiti čim več denarja od igralcev iger na srečo in finančno ministrstvo je v letu 2004 celo naročilo ŠTUDIJO kako pobrati čimveč denarja od iger na srečo, ne glede na ostale posledice. Mogoče pa bi se našel državni denar, če bi ambulanta, ki se sedaj zapira, bila v Ljubljani ali Kopru in ne v Novi Gorici. Izkušnje kažejo, tudi na primeru univerzitetnega študija, pokrajinske zakonodaje in drugo, da bolj kot "leva oblast v Ljubljani"  Goriški jemlje vse po vrsti, bolj radi jo volilci volijo. In mogoče je  Pahor celo zelo bister človek z izkušnjo, da  bolj kot Goričanom jemlje in prenaša v Koper in Ljubljano, bolj radi ga imajo.