Forum za Goriško je v letih 2006-2007 odločno podpiral to investicijo , medtem ko so mnogi, svetniki  mestne občine Nova Gorica in predstavniki KOI trdili, da delovnih mest sploh ne potrebujemo na Goriškem. Tudi nanje naj se danes za nasvet obrnejo mnogi  brezposelni in pomoči potrebni.
V Forumu za Goriško  pa sprašujemo KOI, kje je danes, v letu 2009, ko Pahorjeva vlada spreminja Zakon o igrah na srečo, ki naj bi z zakonskimi dopolnitvami predvsem zaščitil potrošnike pred nevarnostmi iger na srečo. Zakonske spremembe, ki so v fazi sprejemanja v Državnem zboru pa so zgolj lepotne in ne zagotavljajo, da bi se koncesijski denar, ki ga plačujejo igralnice  v državi proračun zagotavljal za zdravljenje  odvisnikov od iger na srečo in zato se v Novi Gorici zapira edina tovrstna ambulanta v Sloveniji. Zakonske spremembe tudi ne zagotavljajo sredstev za osveščanje, predvsem mladih, pred nevarnostmi iger na srečo.  KOI pa modro molči danes, ko bi njihovih 40.000 podpisov še kako močno potrebovali, da bi Pahorjevo vlado prisilili v sprejem takih dopolnitev zakona o igrah na srečo, ki bi v resnici zagotovile plemenite cilje za katere se je tako polnih ust zavzemala KOI.

Pa poglejmo na splet s kom so se hvalili pri KOI leta 2007:
 

Proti širitvi igralništva podpisujejo peticijo
Neformalno združenje Koordinacija za omejevanje igralništva je začelo z zbiranjem podpisov proti širitvi igralništva. Združenje s peticijo zahteva, da oblast sprejme moratorij in začasno zamrzne vse postopke ter spremembo zakonodaje, povezane z načrtovano izgradnjo megaigralnice. Prepričani so, da je potrebno igralništvo tako obdavčiti, da bo dejavnost sama krila neposredne in posredne stroške v družbi in okolici.

Pod peticijo se je prvi podpisal pesnik in letošnji dobitnik Veronikine nagrade Tone Pavček, ki je prepričan, da bo megazabavišče zastrupilo slovenski prostor. Peticijo so podpisali tudi pisatelji Boris Pahor, Žarko Petan in Saša Vuga, slikar Rudi Skočir, kanavtor Adi Smolar, kirurg Vasja Kruh, ljubljanski nadškof Alojzij Uran, celjski škof Anton Stres in koprski škof Metod Pirih.